Bahar Alerjisine Ne İyi Gelir

Bahar alerjileri ile baş etmek her zaman kolay değildir. Durum böyle olunca da herkesin aklında bahar alerjisine ne iyi gelir sorusu oluşur. Bahar alerjileri kendiliğinden geçebilecek alerjiler değildir ve belirtilerin şiddeti de değişkenlik gösterebilir. Bu sebeple bahar alerjiniz varsa alerji uzmanınızla birlikte, alerjinizi kontrol altına alacak planlar yapmanız sizin için faydalı olacaktır. Bunun dışından rahatlamak için bazı adımlar atabilirsiniz.

Dışarıda geçirdiğiniz zamanı sınırlayın

Her bahar, ağaçlar milyarlarca küçük polen tanesini havaya bırakır. Bu polenleri soluduğunuzda alerjik reaksiyon tetiklenebilir. İçeride kalmak, özellikle rüzgarlı günlerde ve polen sayısının en yüksek olduğu sabahın erken saatlerinde, belirtilerinizin azalmasına yardımcı olabilir.

Dışarı çıktığınızda, polenleri gözünüzden uzak tutmak için koruyucu güneş gözlüğü takın. Çimleri biçerken veya bahçede çalışırken filtre maskesi yardımcı olabilir. dışardan içeri girdikten sonra her zaman duş alın ve kıyafetlerinizi değiştirin. Aksi takdirde dışardaki polenleri evinize taşıyabilirsiniz. 

Alerji ilacı alın

Alerji uzmanınız tarafından önerilen ilaçları alabilirsiniz. Özellikle belirtileri şiddetli olan kişilere alerji uzmanları gerekli ilaçları önerecektir. Bazı kişilerde bahar alerjisi günlük hayatın rutinini etkileyecek seviyeye gelebilir. Bu sebeple alerji uzmanınızla koordine ilerlememiz yararlı olacaktır. 

Kendinizi erkenden koruyun

Uzmanlar, sezon başlamadan en az 1 hafta önce, gözleriniz sulanmadan ve aralıksız hapşırmadan çok önce ilaç almaya başlamanızı tavsiye ediyor.

Evinizi düzenleyin

Basit değişiklikler fark yaratır. Polenleri dışarıda tutmak için tüm pencereleri kapatın. Evinizi soğutmak için dışarıdan hava çeken bir fan yerine bir klima kullanın.

Ayakkabılarınızı kapıda çıkarın ve misafirlerden de aynısını yapmasını isteyin. Bu, alerjenleri dışarıda tutar.

Zeminleri HEPA (yüksek verimli partikül hava) filtresine sahip bir elektrikli süpürge ile temizleyin. Bu filtreler havadaki mikroskobik partikülleri % 99,97 hapseder. Ve daha sıcak havalarda giysileri veya çarşafları dışarıda kurutmayın. Dışarıda kuruyan çamaşırlarınız polen toplayacaktır.

Sigara içmeyin

Sigara içmek, alerji belirtilerini daha da kötüleştirebilir. Bu sebeple sigara içmeyin ve sigara içilen ortamlarda bulunmamaya özen gösterin.

Alerji aşısı olun

Bahar alerjisinin belirtileri şiddetli olan kişilere, astımı olan kişilere, başka bir alerjik rahatsızlığı olan kişilere ve uzun süre ilaç kullanıp verim alamayan kişilere alerji aşısı yapılabilir. Alerji aşısı, vücudu alerjene duyarsız hale getirmeyi hedefleyen, uzun süreli bir tedavi yöntemidir. Alerji aşısının başarı oranı oldukça yüksektir.